Hercules Juniorit Ry kehittämään pohjoisen alueen jalkapallon juniorityötä
Julkaistu: 05.09.2023 17.00

Hercules Juniorit Ry kehittämään pohjoisen alueen jalkapallon juniorityötä

Tervarit Juniorit, Ajax-Sarkkiranta ja Haukiputaan Pallo ovat perustaneet Hercules Juniorit Ry:n vahvistamaan huippu-urheiluun tähtäävää jalkapallon juniorityötä Pohjois-Suomessa. Perustajaseurat ovat myös Kakkosessa pelaavan miesten edustusjoukkueen toiminnasta vastaavan JS Hercules Oy:n omistajia. Seuran johtokuntaan kuuluu Miika Hakola Pj, Ville Luotola Vpj, Juho Jaakola ja Markku Kohonen. Osa-aikaisena toiminnanjohtajana toimii Antti Kiviniemi.

Hercules Juniorit toimii jatkossa seurayhteisön kyvykkäimpien ja motivoituneimpien kilpapelaajien pelaajapolun jatkeena P13 ja T14 ikäluokista eteenpäin. Uudistuksen myötä myös seurayhteisön edistyneimmät tyttöpelaajat pukevat Herculeksen värit ylleen tavoitteenaan menestys Liiga Pohjoisessa ja aikanaan myös valtakunnallisissa T18 ja naisten sarjoissa.

Hercules Juniorit on pelaajapolkuna luonnollinen jatke jo perustajaseurojen aiemmalle yhteistyölle, jossa mukana ovat vahvasti olleet myös Limingan Pallokarhut ja FC Raahe. Nyt perustettu seura vahvistaa huippu-urheiluun tähtäävän toiminnan organisoitumista ja laadukkaan kehitysympäristön rakentamista nuorille urheilijoille.

Alueellinen kilpailu on Pohjoisen jalkapallon kehittymisen kannalta vain positiivista ja Hercules Juniorit haluaakin haastaa laadullaan alueen muita seurayhteisöjä. Johtoajatuksen on se, että Oulun seudulla saataisiin yhä enemmän pelaajia laadukkaan toiminnan piiriin, jolloin myös huipputasolle murtautuminen täältä olisi mahdollista.

Oulun seudulla on vahvat jalkapalloperinteet, mutta silti valitettavan vähän alueemme kasvatteja pelaa Suomen pääsarjatasoilla, ulkomaalaisista ammattilaisorganisaatioista puhumattakaan. Kilpailu maailman suosituimmassa urheilulajissa on kiristynyt Suomessakin, minkä vuoksi alueemme juniorityön laatua on parannettava, jotta seudun motivoituneilla ja kyvykkäillä pelaajilla olisi mahdollisuutta kehittyä huipputasolle jalkapallossa.

Hercules Juniorit Ry:n joukkueet ovat tulevalla kaudella ikäluokissa P13-P17 sekä T14 ja T15. Avoimet harjoitukset järjestetään lokakuussa ja pelaajavalinnat tehdään pääsääntöisesti seurayhteisömme seuroista. U13-U15 joukkueet pelaavat Liiga Pohjoista. Lisäksi P17 joukkue hakee karsintapaikkaa SM-sarjaan Ykkösestä. Joukkueet osallistuvat myös Huuhkaja- ja Helmaripolun tapahtumiin.

Jokaisessa Hercules -joukkueessa tulee olemaan ammattilaisia laji-, fysiikka- ja maalivahtivalmennuksessa. Urheilutoimea johtaa perustajaseurojen valmennuspäälliköistä koostuva Urheilutoimenjohtokunta. Ammattivalmentajien ja seudun parhaiden olosuhteiden lisänä toimiva sekä psyykkinen että fyysinen valmennus sisältää ravinto- ja elämäntapakoulutukset, harjoitteluohjelmat, yksilöhaastattelut sekä fysiikkatestauksen. Tavoitteena on kentällä tehtävän pelaajakehityksen lisäksi tarjota myös perheille tuki urheilijan kasvattamiseen. Pelaajalle ja perheelle suunnattua pelaajan uraohjausta ja neuvontaa järjestetään, kun se tulee nuorelle ajankohtaiseksi.

Lisätietoja:

Antti Kiviniemi, 050 321 9980, antti.kiviniemi@herculesjuniorit.fi

Miika Hakola, 0400 937 026, miika.hakola@gos.fi

Ville Luotola, 050 307 3969, ville.luotola@kempeleareena.fi

Markku Kohonen, 050 514 8769, markku.kohonen@haupa.fi

Juho Jaakola, 040 823 3115, juho.jaakola@gmail.com

Ajax-Sarkkiranta ry

Y-tunnus: 2121373-4

Kurikkahaantie 7, 90440 Kempele

p. 050 3219980

toimisto(at)ajaxsarkkiranta.fi


- REILU PELI, REILU KAVERI -