Ajaxin joukkueet sijoittuivat neljänneksi ja kuudenneksi Kaleva Cupissa
Julkaistu: 28.08.2023 13.46

Ajaxin joukkueet sijoittuivat neljänneksi ja kuudenneksi Kaleva Cupissa

Kaleva Cup - 12-vuotiaiden (2011 syntyneet) ikäluokan alueellinen kauden huipentuma - pelattiin viikonloppuna Heinäpään urheilukeskuksessa Oulussa. Ajaxilla oli mukana yksi joukkue sekä poikien että tyttöjen sarjassa. Tyttöjen joukkue sijoittui neljänneksi. Poikien loppusijoitus oli kuues.

Tyttöjen sarja pelattiin loppuun lauantaina. Ajax varmisti paikkansa välierissä sijoittumalla alkulohkossa toiseksi. Joukkue hävisi ainoastaan lohkon ylivoimaisesti voittaneelle ONS:n 1-joukkueelle - lopputulos oli 0-6. Naapurilohkon voittanut ONS:n kakkosjoukkue oli välierissä niukasti parempi lukemin 2-1. Selma Huotari vei Ajaxin johtoon, mutta ONS käänsi pelin edukseen ottelun loppupuolella.

Tappio välierässä vei Ajaxin pronssiotteluun, jossa HauPa oli vahvempi niin ikään lopputuloksella 2-1. Tyttöjen sarjasta tuli lopulta ONS:n voimain koitos, jossa 1-joukkue voitti 2-joukkueen.

Keskikentällä pelaava Aava Turunen ja puolustuksen Venla Tokola pääsivät turnauksen tähdistöjoukkueeseen.

Poikien sarjassa Ajax lähti innolla puolustamaan viime vuoden mestaruuttaan. Joukkue joutui kuitenkin tunnustamaan alkulohkossa Tervarit-juniorit ja HauPa:n 2012-syntyneiden joukkueen paremmikseen. Vaikka piste-ero kärkikaksikkoon oli selvä, Ajaxin välieräpaikka ei ollut niin kaukana. Ajax hävisi molemmille joukkueille vain yhdellä maalilla.

Paremman maalieron turvin Ajax sijoittui alkulohkossa kolmanneksi ja sai sijoitusottelussa vastaansa RoPS:n. Sijoituksen ratkaisseessa ottelussa Ajax kärsi jälleen maalin tappion, kun RoPS oli parempi maalein 2-1.

OLS:n joukkueet ratkoivat mestaruuden seuran sisäisenä taisteluna. Sininen joukkue voitti keltaisen joukkueen rangaistuspotkukilpailussa. HauPa -12 voitti pronssimitalit kaataen mitaliottelussa Tervarit-juniorit rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Kaleva Cup on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty jalkapalloturnaus. Ensimmäinen pelattiin Pohjois-Suomen nappulamestaruusturnauksen nimellä vuonna 1970. Tytöt tulivat mukaan vuonna 2014. Ajax on voittanut poikien sarjan vuosina 2006 ja 2022 sekä tyttöjen sarjan 2021. OLS ja ONS ovat turnauksen historian menestyneimmät seurat.

Ajax-Sarkkiranta ry

Y-tunnus: 2121373-4

Kurikkahaantie 7, 90440 Kempele

p. 050 3219980

toimisto(at)ajaxsarkkiranta.fi


- REILU PELI, REILU KAVERI -