Seurapäivää vietetään Linnakankaalla sunnuntaina
Julkaistu: 17.08.2023 10.22

Seurapäivää vietetään Linnakankaalla sunnuntaina

Ajaxin seurapäivää vietetään Linnakankaan tekonurmen ja Ojan Rauta Areenan ympäristössä tulevana sunnuntaina. Seurapäivän ytimessä on tietenkin itse asia eli jalkapallo. Päivän ohjelma koostuu kolmesta ottelusta: Miesten Nelosen ylempi jatkosarja Ajax - Oulun Tarmo klo 12.00, P12 Ykkönen Ajax/Valkoinen - Ponkilan Pantterit klo 15.00 ja P17 Kolmonen Ajax - OPS-jp klo 17.30. Kaikki ottelut pelataan Linnakankaan tekonurmella.

Seurapäivän pääottelu on Nelosen ylemmän loppusarjan avauskierrokseen kuuluva Ajax - OuTa. Yksinkertaisessa runkosarjassa joukkueet sijoittuivat tasapistein kolmanneksi ja neljänneksi Ajaxin oltua edellä hivenen paremman maalieronsa turvin. Ajaxilla on hiukan kalavelkoja kuitattavanaan, sillä Sarkkirannassa pelattu keskinäinen ottelu runkosarjassa päättyi 1-4 tappioon. Nousu sarjaporrasta ylemmäksi on kovan työn takana, sillä Kajaanin Palloilijat on kerännyt kovan joukkueen ja pelasi runkosarjan läpi tappioitta.

P12 Ykkönen on ikäluokan korkein sarjataso eri alueilla. Syyskierrosta pelataan 12 joukkueen voimin. Sarja on edennyt jo hyvän matkaa niin, että pisimmälle päässeillä on jo viisi ottelua pelattuna. Ajax/Valkoisen tilillä on vasta kaksi ottelua, joista saldona voitto FC Raahesta mutta tappio Keminmaan Pallolle. PonPa on aloittanut sarjan neljällä häviöllä. Ikäluokka on seurattu Pohjois-Suomessa, sillä parhaat joukkueet - ml. Ajax - pelaavat perinteisessä Kaleva Cupissa puolentoista viikon kuluttua.

Seurapäivän päättävä Ajax - OPS-jp on Kolmosen kärkiottelu. Takana on viisi kierrosta, mutta parittoman joukkuemäärän vuoksi Ajaxilla on vasta neljä ottelua pelattuna. OPS-jp johtaa sarjaa, mutta sillä on LaFK-KKP:lle kärsitty tappio allaan. Ajax on sen sijaan voittanut kaikki pelaamansa ottelut ja lähtee hyvistä asemista kisaamaan sarjan piikkipaikasta. Kumpikin pelasi kevätkierroksella samassa Kakkosen lohkossa. Ajax voitti maalijuhliksi äityneen pelin 4-3.

Seurapäivänä ei tällä kertaa ole muuta järjestettyä ohjelmaa. Se ei kuitenkaan estä tulemasta paikalle, nauttimasta jalkapallosta ja loppukesän mukavista keleistä sekä tapaamasta tuttuja ja ystäviä kentän laidalla. Ojan Rauta Areenan kahvila on avoinna ja makkara tirisee grillissä klo 11-19 välisenä aikana. Sen verran extraa on kuitenkin tiedossa, että kuulutus on järjestetty kaikkiin otteluihin.

Tervetuloa paikalle tutut ja tuntemattomat, ajaxilaiset ja muut jalkapallosta kiinnostuneet!

Ajax-Sarkkiranta ry

Y-tunnus: 2121373-4

Kurikkahaantie 7, 90440 Kempele

p. 050 3219980

toimisto(at)ajaxsarkkiranta.fi


- REILU PELI, REILU KAVERI -