Historian tekeminen jää ensi kauteen - Tervarit-juniorit selvästi parempi
MiehetJulkaistu: 25.02.2024 23.59

Ajax ei saanut himoamaansa jatkopaikkaa kilpailukauden avanneessa Suomen Cupin 1. kierroksen ottelussa. Kempele Areenan sunnuntai-illan kamppailussa Tervarit-juniorit oli selkeästi parempi numeroin 3-0 (1-0) ja etenee jatkoon. Toisen kierroksen otteluparit arvotaan tiistaina 5. maaliskuuta.

Ottelu oli suurimmilta osin Hercules Juniorien B-junioripelaajista koostuneen vastustajan hanskassa. Tervarit-juniorit aloitti ottelun vahvasti ja Ajax sai juonen päästä kiinni vasta reilun vartin jälkeen. Kunnollisille paikoille Ajax ei kuitenkaan päässyt ja ensimmäisen puoliajan osalta muistiinpanoihin kirjattiin vain kaksi kulmapotkua sekä Arttu Junttilan veto, jonka Tervari-vahti Eelis Taavettila torjui oikea-aikaisella vastaantulollaan.

Tervarit-juniorit sen sijaan kaatoi kylmää vettä kotijoukkueen niskaan, kun Niko Haapalainen sijoitti pallon kulmapotkun jälkeisessä hyökkäyksessä ohi hyvin torjuneen Eetu Terhon.

Ajax tuli tauon jälkeen erittäin vahvalla sykkeellä peliin. Junttilalla, Paavo Murajalla ja Ville Korkalalla oli hyvät tilaisuudet tasoittaa tilanne, mutta sihti oli pielessä. Taavettila jatkoi hyvässä vireessä myös toisella puoliajalla. Ajaxin selkäranka katkesi Roope Säkkisen 0-2 maaliin vajaan tunnin pelin kohdalla. Sen jälkeen ottelu meni Tervarit-juniorien komennossa. Loppuhetkien kolmas maali meni enää kosmetiikan puolelle.

Ajaxin päävalmentaja Jussi Madetoja myönsi rehellisesti Tervarit-juniorien paremmuuden.

- Vastustajalla oli hyvä myötätuuli takanaan. Tervarit-juniorit oli pelin jokaisella osa-alueella meitä edellä.

Tervarit-juniorit oli pallollisena huomattavasti parempi joukkue ja se oli myös hyvällä jalalla liikkeellä. Se riitti kääntämään pelin oululaisvieraalle.

- Ei pysytty mukana ollenkaan. Laiskaa pelaamista meiltä, Madetoja näki.

Tappion myötä Ajaxin kevättalvi jatkuu harjoitusotteluiden merkeissä. Kilpailukausi jatkuu vasta vapun alla, kun Ajax kohtaa KTU:n Nelosen runkosarjan avausottelussa Sarkkirannan tekonurmella su 28. huhtikuuta.